Peltikaton hinta

Miten vertailla hintoja? Valitako neliöhinta vai urakkahinta.

Kilpailuta tarjouksia täällä

Peltikatto asennus hinta ?

Peltikaton asennuksen hinta riippuu useasta eri seikasta. Mutta karkeasti 170m2 omakotitalo Uudellamaalla maksaa 15.000€ Peltikaton asennuksen hinta on usein järkevää kilpailuttaa, tällöin saat varmasti juuri omaan tarpeeseesi sopivan kattoratkaisun.

Peltikaton hinta

Usein urakkahinta on neliöhinnoittelua järkevämpi tapa kattoremontissa

Peltikaton hintaan vaikuttaa yksittäisesti katon profiili ja valittu materiaali. Pystytäänkö uusi katto asentamaan ilman pitkäkestoisia erikoisrakenteisiin liittyviä liitostöitä. Peltikaton hinta asennettuna kannattaa valita urakkahintana. Tällöin sinun ei tarvitse miettiä neliöhintaa. Peltikattoremontin kokonaishinta tulee selvästi tietoon jo asennusvaiheessa, eikä mahdolliset väärin lasketut pinta-alat nosta omakotitalosi kattoremontin hintaa. 

Neliöhintaa voidaan soveltaa hinnoittelussa jos kohde on erittäin yksinkertainen. Eli vaikkapa 2 samankokoista lapetta, ilman läpivientejä ja muita aikaavieviä asennustöitä. Tällöin työhön käytetty aika ei määritte neliöhintaan muuttujia jotka saattavat aiheuttaa lisäkustannuksia. 

neliöhinta peltikaton hinnoittelussa ?

Jos omakotitalon kattoremontissa on paljon jiirejä, listoituksia, läpivientejä jne. ei neliöhintaa kannata käyttää hintavertailussa. Läpiviennit ja jiirien teko on aina aikaaviepää työtä jonka tulee näkyä jo arviohinnoissa. 

Neliöhinta ei kerro kattoremonttiin käytetystä ajasta. Jos kattoa tulee tekemään pieni tiimi, kuluu usein projektissa myös pidempi aika. Jos katolla heiluu iso useamman miehen asennustiimi, voidaan olettaa että kattoremontti ei kestä kovin montaa päivää. 

Mikäli haluat saada kattoremontin valmiiksi tiettyyn päivämäärään mennessä, kannattaa tästä mainita sopimuksessa. Mikäli saat tarjouksia useammalta kattoremonttifirmalta ja näistä erottuu selkeästi jokin hinnaltaan halvaksi, pitää ilman muuta selventää mikä hintaeron aiheuttaa.

Usein tilauskantoihin halutaan saada hiljaisen sesongin työtä, jolloin kattoremonttifirmat myyvät urakoita edullisemmin. Peltikaton uusiminen siis talvella saattaa olla hinnallisesti edullisempaa kuin vaikka ruuhkahuippuna kesäsesongilla. Kysy aina edullisimman tarjouksen tehneeltä yritykseltä, onko tarjouksessa jokin asia mitä pitää hinnassa huomioida. Voit kertoa hyvin saaneesi tarjouksia myös muilta yrityksiltä ja vertailet sisältötoimituksia ehdokkaiden kesken.

 

Peltikaton hinta ja käytettävät materiaalit ja takuu

Kun saat tarjouksia kattoremonttiin liittyen, on hyvä varmistaa myös se minkä kattomateriaalivalmistajan tuotteita yritys käyttää ja millaiset takuut näille tuotteille ja työlle saat. Mikäli materiaalivalmistajat eivät tule selville tarjouksessa, on syytä ehkä sivuuttaa kyseinen tarjous. Yleisesti takuu kattomateriaaleihin pitää olla yli 20 vuotta. Työn osuudelle takuu on tyypillisesti n. 5 vuoden luokkaa. Molempien osalta tarjouksessa kuitenkin pitää olla selkeä erottelu.