rännien puhdistus

Vinkit rännien puhdistukseen.

Kilpailuta tarjouksia täällä

rännien ja vesikourujen puhdistus ja huolto

Tee toimenpide vähintään 2 kertaa vuodessa syksyisin ja keväisin

Rännien ja sadevesijärjestelmien puhdistus on yksi tärkeimmistä omakotitalon huoltotöistä. Rännien puhdistus kannattaa tehdä vähintään 2 kertaa vuositasolla syksyisin ja keväisin. Lehdet ja neulaset sekä kaikki muu ekoperäinen materiaali joka tuulen mukana on kulkeutunut räystäille, pitää ehdottomasti poistaa säännöllisesti.

Tukokset räystäissä ja sadevesijärjestelmissä saatta pahimmillaan aiheuttaa veden kulkeutumisen talon rakenteisiin ja siitä seuraa pahimmillaan vesivahinko, tai julkisivuvaurio.

Säännöllinen rännien puhdistus takaa niille pidemmän käyttöiän

Jos ränneissä on ruostevaurioita tai reikiä kannattaa niiden vaihtoa alkaa harkitsemaan. Pienet reiät voidaan paikata, mutta nämä antavat vain hetkellisen suojan eivätkä ole pitkäkestoisia ratkaisuja.

Ruoste on sellainen ongelma joka tuppaa syömään nopeasti lisää uusia kohtia aiempien ruostuneiden paikkojen viereltä. Vähän samaan tyyliin kuin autoissakin. Aina turvallisinta on vaihtaa uudet rännit mikäli suurempia ongelmakohtia on havaittavissa

Rännien puhdistus itse vai huoltofirman avulla?

Rännien puhdistus yksikerroksisen talon avulla onnistuu tähän käyttötarkoitukseen soveltuvien työkalujen avulla. Usein ränniharja on oiva apuväline roskien puhdistuksessa. Jos vesikourujen yleinen kunto askarruttaa on se selvennettävä itse katolle mentäessä. Poista käsivaraisesti putkiränneistä isommat roskat. Vältä roskien työntämistä putkea pitkin alaspäin, koska tukkeutuneen putken avaaminen on aina vaikeahko työ jaa vaatii ammattilaistyökaluja.

Muista oleelliset turvaköydet ja valjaat katolle mentäessä. Ammattilainen hoitaa yleensä rännien ja vesikourujen puhdistukset ammattilaiskalustoilla ja harjaantuneella ammattitaidolla, jolloin saadaan koko katon yleinen kunto samantien selvitettyä.

Rännien ja vesikourujen huollossa itse kannattaa tarkastaa ja huoltaa seuraavat kohdat

  • Poista ja siivoa kaikki ylimääräiset roskat, havut, lehdet, neulaset.
  • Tarkasta kiinnikkeiden, saumojen ja kaatojen toimivuus
  • Katso kattoturvatuotteiden, lumisiltojen ja tikkaiden yleinen kunto
  • Tarkasta silmämääräisesti läpivientien, kuten piippujen ja ilmastointiputkien kunto
  • Wikipedian tieto rännien puhdistuksesta

 

Vesikourujen ja räystäiden huollot ammattilaisen tekemänä

Mikäli päädyt käyttämään ammattilaista katon syys- tai keväthuollossa vaihtelevat näiden hinnat aina kohteen kokoluokan mukaan. Usein ammattilainen hoitaa työn nopeasti ja samalla saat asiantuntevan kartoituksen katon yleisestä kunnosta. Ammattilainen puhdistaa rännit ja sadevesijärjestlmät asiaan kuuluvalla kalustolla huolella ja ilman vaaraa paikkojen rikkoutumisesta.

Huonoon kuntoon päässyt sadevesijärjestelmä voidaan ammattilaisen toimesta jopa vaihtaa samalla kun tehdään vuosihuoltoja. Näin myöskin turvataan ja suojataan taloa mahdollisilta pahemmilta vaurioilta, joita huonoon kuntoon päässyt sadevesijärjestelmä saattaa aiheuttaa.

 

Kuinka homma toimii?

Täytä sivulla oleva kartoituslomake. Täytä siihen lyhyesti tiedot itsestäsi ja omakotitalosi katosta. Saat ilman sitoumuksia alueesi yrityksiltä tarjouksia kattoremontillesi. Palvelun käyttö ei sido asiakasta tilaamaan kattoremonttia, palvelun kautta tarjoavilta yrityksiltä.

saat arviolaskelman

Täytä oheisen lomakkeen tiedot talosi katosta ja lähetä se laskettavaksi
h

vastaanota tarjouksia

Saat alueesi kattourakoitsijoilta tarjouksia
}

valitse sopivin urakoitsija

Kun olet valmis tekemään päätöksen kattoremontin tekijästä, valitset sen sinulle sopivalla hetkellä.