sadevesijärjestelmän hinta asennettuna?

Kannattaako tehdä kattoremontin yhteydessä vai erikseen?

Kilpailuta tarjouksia täällä

Sadevesijärjestelmän hinta asennettuna ?

Puolipyöreä vesikouru on Suomessa suosittu sadevesikourumalli

Sadevesijärjestelmä asennettuna hinta on keskimäärin. 1200-3000€. Sadevesikourun asennus hinta riippuu siis siitä montako metriä sitä taloon asennetaan ja tietysti materiaalin hinta pitää myös sisällyttää kokonaisuuteen. Sadevesijärjestelmät kannattaa hankkia ja uusia kattoremontin yhteydessä jolloin niiden asennukset saadaan laskettua kattoremontin asennustyön kokonaishintaan. Mutta itse järjestelmiä on monenlaisia ja niiden hinnoittelussa sadevesikourujen materiaalit, valmistaja, katon materiaali ja metrimäärä vaikuttavat näiden kokonaishintaan asennettuna. Lue lisää https://www.kattoremonttihinta.fi/kattovinkit/sadevesijarjestelma-asennus-hinta/

sadevesijärjestelmät omakotitaloon asennuksen kanssa

 

Sadevesijärjestelmän asennus eli, toimiva vedenohjaus talolle on kuin sen henkivakuutus. Omakotitalon tai kiinteistön rakenteet eivät saa päästä kostumaan ikinä. Kosteusvahingot aiheuttavat home- ja sisäilmaongelmia ja sitä kautta asukkaiden terveyttä. Jos vesi valuu pitkin seinustoja ei aikaakaan kun maalit rupeavat kupruilemaan ja seiniin tulee tummentumia. Siksi sadevesien ohjaus pois talon läheisyydestä on ensisijaisen tärkeää.

Sadevesijärjestelmä kattoremontin yhteydessä

Jos olet tekemässä vaikka peltikattoremonttia Porissa, sadevesijärjestelmä kannattaa uusia kattoremontin yhteydessä. Tällöin saadaan sen asennustyöt kohtalaisesti kompensoitua kattoremontin asennustyön kokonaishintaan. Asennusmetrit ja materiaali ja työtunnit määrittävät kokonaishinnan lopulta.

Esimerkkilaskelma

  • Omakotitalo johon räystäskourua n. 60 metriä
  • Alastulot eli syöksyrännit 12kpl
  • Räystäskorkeus n. 6metriä
  • Normaali pyöreä ränni
  • Hinta asennettuna 1900€

 

Sadevesikourujen asennus

Sadevesikourujen asennuttaminen kannattaa hankkia ja uusia  yleensä kattoremontin yhteydessä jolloin niiden asennukset saadaan laskettua kattoremontin asennustyön kokonaishintaan. Mutta itse järjestelmiä on monenlaisia ja niiden hinnoittelussa sadevesikourujen materiaalit, valmistaja, katon materiaali ja metrimäärä vaikuttavat näiden kokonaishintaan asennettuna.

Sadevesikourun asennuksessa tärkeää on huomioida oikeat kaatokulmat ja liitosten toimivuus. Vesi ei saa jäädä ”seisomaan” putkistoon vaan sen pitää ohjautua hyvin kaatokulmien avulla pois putkia pitkin. Rännit ovat siis tarkoituksella hieman vinossa, jotta rännit ohjaavat veden sopivalla virtauksella mahdollisimman hyvin.

Kaadot tehdään sadevesijärjestelmissä mukaan tulevilla eri korkuisilla kiinnikkeillä. Nämä tehdään sopivien etäisyyksien välein jotta saadaan sopiva kaato. Sadevesijärjestelmien liitokset tulevat kourukappaleiden yhdistämiskohtiin syöksytorvissa ja sadevesikourussa. Liitoskohdat keräävät huonosti asennettuina likaa ”lehtiä ja muuta puista irtoavaa tavaraa” Nämä saattavat tukkia kourun, joten niiden huolelliseen asennukseen pitää kiinnittää huomiota. Markkinoilla on olemassa myös saumattomia vesikouruja jolloin liitoskohtia ei järjestelmään tule.

 

Alastulojen eli syöksytorvien asennus

Alastulojen eli syöksytorvien asennus. Kun sadevesikouruun on saatu oikea kaato aikaiseksi, syöksytorvet liitetään kouruun liitoskappaleilla ja seinään siihen sopivilla seinäkiinnikkeillä. Alastulojen pituus pitää mitata huolellisesti, jotta saadaan tarpeeksi tilaa maanpinnan ja alastulon väliin. Jos väliä ei ole jätetty tarpeeksi saattaa alastulot vaurioitua talvella jääne ja lumen painosta ja siirtymistä. Syöksytorvia asennetaan sopiva määrä talon kokoon suhteutettuna. Nämä asiat käydään läpi kattoremontin tai sadevesijärjestelmän suunnittelu ja mittausvaiheessa.

 

Sadevesijärjestelmän tehtävä on johtaa hulevesi pois rakennusten seinustoilta, perustuksista sekä piha-alueilta.

Sadevesijärjestelmän osa-alueita ovat esimerkiksi sadevesikourut, syöksyputket, salaojat sekä tarvittavat viemärit ja kaivot. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on yksi yleisimmistä perustusrakenteiden kosteus- ja homevaurioiden syistä.

Sadevesijärjestelmän asennuksen yhteydessä kannattaa kiinnittää huomiota myös talon perusrakenteiden kosteuden tilaan. Vanhoihin taloihin tehdään paljon salaojaremontteja jotta koko perusrakenteiden kosteus pysyy hallussa.