Mikä on aumakatto ?

Aumakaton remontti on perustyyppinen kattoremontti?

Kilpailuta tarjouksia täällä

Yleistä aumakatoista

 

Aumakatto on katemalli, missä katon jokaisella sivulla on omat lappeet. Yleensä harjakattoisen talon kattoprofiili suunnitellaan siten että siinä on kaksi lapetta. Aumakatossa on vaikkapa nelion muotoisen talon pohjaprofiilin kanssa 4 lapetta. Aumakatolla ei ole mitään erikoisempia toiminnallisuuksia.Suhteessa perinteiseen 2 lappeiseen harjakattoon on yleensä ulkonäollinen.

Aumakattoja rakentaessa ehkä tärkein asia on suunnitella siihen toimiva tuuletus. Aumakaton tuuletus toteutetaan tuuletus useimmiten harjaosasta tuulettuvana. Tuuletus toteutetaan tuuletusputkilla jotka asennetaan katolle, sekä myös joissain tapauksissa alipainetuulettimilla.

Aumakon hinta on yleensä hieman kalliimpi kuin perinteisen 2 lappeisen harjakaton, koska lappeiden väliseen liitoskohtaan syntyy 1 ylimääräinen taite. Tähän menee enemmän kattomateriaalia ja asennukseen hieman enemmän työtunteja.

Aumakatto saattaa lisätä hieman enemmän katon vuosihuoltojen ja puhdistustöiden määrää. Räystäskouruja on yleensä enemmän, mikä lisää kourujen puhdistukseen menevää aikaa ja talvella lumi tipahtaa talon neljälle seinustalle.

Aumakatto voidaan rakentaa mistä tahansa kattomateriaalista. Pelti, tiili, huopa jne.

 

Aumakaton kattoremontti hinta?

Aumakaton kattoremontin hinta määräytyy pinta-alasta ja käytettävästä kattomateriaalista, sekä katon muun profiilin monimuotoisuudesta. Samat lain alaisuudet myöskin liittyen kattoturvatuotteiden määrään ja laatuun.

Nykyaikaisten katemateriaalien ansiosta aumakatto voidaan valmistaa lähes mistä materiaalista tahansa. Materiaalivalinnat ja arkkitehtuurinen ilme on yleensä ulkonäollisesti jonkin tahon aikanaan miettimä asia. Remonteissa aumakatto ei tuota oikeastaan minkäänlaisia erityisiä ongelmia tai asioita joita siinä pitäisi erityisesti ottaa huomioon.

 

 

 

 

kattoremontin kilpailutus Kuinka homma toimii?

Täytä sivulla oleva kartoituslomake. Täytä siihen lyhyesti tiedot itsestäsi ja omakotitalosi katosta. Saat ilman sitoumuksia alueesi yrityksiltä tarjouksia kattoremontillesi. Palvelun käyttö ei sido asiakasta tilaamaan kattoremonttia, palvelun kautta tarjoavilta yrityksiltä.

saat arviolaskelman

Täytä oheisen lomakkeen tiedot talosi katosta ja lähetä se laskettavaksi
h

vastaanota tarjouksia

Saat alueesi kattourakoitsijoilta tarjouksia
}

valitse sopivin urakoitsija

Kun olet valmis tekemään päätöksen kattoremontin tekijästä, valitset sen sinulle sopivalla hetkellä.