huopakaton asennus ja korjaus ?

Huopakattoremontti  on perustyyppinen kattoremontti?

Kilpailuta tarjouksia täällä

Huopakaton asennus ja uusiminen

 

Huopakaton uusiminen on ajankohtaista, kun paikkaustarpeita alkaa esiintymään tiuhempaan tahtiin. Pitkäikäinen huonokuntoinen huopakate on turvallisuusriski koko talolle vuotoriskien takia. Huopakattoja uusitaan paljon loiville katoille, joihin se on hintansa puolesta oiva vaihtoehto.

Huopakatteita on nykyään saatavilla useita eri vaihtoehtoja laadullisten, kuin värin ja muodon suhteen. Huopakaton hinta asennettuna riippuu katon kokoluokasta sekä kattoprofiilin rakenteesta ja sen yksityiskohdista kuten läpivienneistä.

Omakotitaloihin ja ympärivuotuisessa käytössä oleviin kesämökkeihin tehdään usein kahdenkertainen huopakate, kun taas erilaisissa piharakennuksissa riittää 1 kerros.

Huopakaton asennus ei ole kovin monimutkaista alan ammattilaiselle ja usein projektit ovat suhteellisen nopeita toteutuksia. Jos katolle tehdään bitumikermi hitsausta on asentajalla oltava voimassa oleva tulityökortti.

Muita erityishuomioita vaativia asioita huopakaton asennukseen liittyen on laadukas kattoalustan valmistelu, joka huopakattojen asennuksissa vaatii tietyt lämpötilat

 

Mihin kohteiseiin huopakatto soveltuu

Huopakattoja käytetään erityisesti loivilla katoilla. Bitumi / huopakatteita kuitenkin käytetään kaikenlaisissa kohteissa mökeistä omakotitaloihin ja rivitaloihin. Mökeillä huopakatto on vuodesta toiseen ollut suosittu vaihtoehto sen luontoympäristöön soveltuvan näön takia.

Muutenkin loma-asuntojen ja grillikatosten, vajojen ja leikkimökkien katolla nähdään usein huopakattoa.

Huopakatto on kevyt, suhteellisen hiljainen ja helppohoitoinen materiaali ja hinnaltaa erittäin kilpailukykyinen tämän päivän kattomateriaalina

 

Huopakaton käyttöikä

Bitumi- ja huopakatteiden käyttöikä on 15–30 vuotta. Huopakatteen käyttöikään vaikuttavat huopakaton materiaali sekä ympäristön ja alusrakenteen aiheuttama rasitus. Ikään vaikuttaa myös se, miten kattoa on huollettu tai huolletaan.

Säännöllinen roskien puhdistus ja sammalien poisto vaikuttavat katon kestoikään huomattavasti. Huopakaton kuntoon liittyvissä tarkastuksissa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota saumojen ja läpivientien tiiviyteen.

Mikäli katolla epäillään ongelmia kannattaa niihin kiinnittää erityistä huolenpitoa ja tarkastuttaa nämä välittömästi,  jos epäillään vaikka katon vuotavan jostain.

 

Vanhan huopakaton purku

Huonokuntoinen selvästi vaurioitunut ja reikiintynyt huopakate on järkevintä purkaa aina pois ennen uuden kattomateriaalin asennusta. Ikinä ei tiedä mitä pitkäikäisen huopakaton alta löytyy rakenteista.

Eli aluskatteen kunto on tarkastettava koko katon alueelta. Jos tiedetään että katto on vuotanut joskus, on hyvä tarkastaa myös katon alusrakenteet sekä muut katon tukirakenteisiin liittyvät kohdat.

Uusi huopakate voidaan asentaa vanhan päälle kun katolle on tehty täysi kuntotarkastus asiantuntijan toimesta. Jos katolla on ollut kosteuvahinkoja on aluskatteet ja katon tukirakenteet tutkittava täydellisesti, jotta selviää voidaanko vanhan päälle tehdä uutta huopakattoa.

Mihin palahuopakatto soveltuu  ?

Palahuopakate on monikäyttöinen kattomateriaali. Se on tyylikäs ja soveltuu monenlaiseen eri käyttötarkoitukseen. Palahuopakate vaatii aluskatteen asennuksen yhteydessä. Palahuovan asennus onnistuu katoille, jotka ovat enemmän kuin 11 astetta jyrkkiä.

Tätä loivemmille katoille suositellaan tiivissaumakatetta, jota saa rullatavarana. Tiivissaumakate kestää myös sään vaihteluiden takia esimerkiksi jään ja lumen sulamisen yhteydessä muodostuvat paineen vaihtelut.

Palahuopakete voidaan asentaa uudis- kuin saneerauskohteisiin. Eri värivaihtoehtoja on monenlaista ja sitä saa esimerkiksi suorakaiteen mallisena tai vaikkapa kuusikulmaisena. Jos kattorakenteesi on monimuotoinen on palahuopa, mitä mainion materiaalivalinta.

Palahuopien asentamisessa läpivienteihin ja sadevesijärjestelmien kiinnityskohtiin pitää kiinnittää erityistä huomiota. Tiivistäminen tulee huomioida näissä kohdissa erityisen tarkasti.

 

 

 

 

kattoremontin kilpailutus Kuinka homma toimii?

Täytä sivulla oleva kartoituslomake. Täytä siihen lyhyesti tiedot itsestäsi ja omakotitalosi katosta. Saat ilman sitoumuksia alueesi yrityksiltä tarjouksia kattoremontillesi. Palvelun käyttö ei sido asiakasta tilaamaan kattoremonttia, palvelun kautta tarjoavilta yrityksiltä.

saat arviolaskelman

Täytä oheisen lomakkeen tiedot talosi katosta ja lähetä se laskettavaksi
h

vastaanota tarjouksia

Saat alueesi kattourakoitsijoilta tarjouksia
}

valitse sopivin urakoitsija

Kun olet valmis tekemään päätöksen kattoremontin tekijästä, valitset sen sinulle sopivalla hetkellä.